Väl omhändertagen när du reser - de 5 viktigaste produkterna

Väl omhändertagen när du reser - de 5 viktigaste produkterna

Kosttillskott för semestern

Temperaturerna stiger och förväntan på nästa sommarlov växer. Sommar, sol, strand och hav! Vi har sammanställt de 5 viktigaste kosttillskottsprodukterna åt dig, som även kan vara viktiga när du reser och därför inte bör saknas i din första hjälpen-låda.

B-vitaminer

Hur vackert det än är att resa är det inte ovanligt att det är förknippat med stress och hektiskt på förhand. Av denna anledning bör du börja ta vitamin B-produkter 3-4 veckor innan du reser. B-vitaminer är också perfekta för sportiga resor.

OPC

En strålande hy efterfrågas också på semestern! OPC, även känd som oligomera proantocyanidiner, är en av de sekundära växtämnena. OPC extraheras från druvkärnor och tas i kapsel- eller pulverform.

Antioxidanter

Speciellt på semestern utsätts huden för UV-strålar, fint damm och annan miljöpåverkan. Antioxidanter kan hjälpa i dessa situationer. De mest kända av dessa är vitaminerna C och E, samt växtpigmenten betakaroten och lykopen. Det är viktigt att börja ta näringsämnena några veckor innan semestern. Dessutom ska du inte klara dig utan bra solskydd!

Magnesium

Magnesium är en riktig allrounder. Magnesium är ett viktigt näringsämne, speciellt på aktiva semestrar där du cyklar eller vandrar mycket. Det är viktigt för balansen av elektrolyter och kan därmed hjälpa matsmältningen. Dessutom kan det också minska jetlag när man byter tidszon.

Probiotika

När man reser kan det hända om och om igen att matsmältningen lurar oss. Att sitta under långa perioder, flyg, klimatförändringar och byte till en annan kost orsakar alla problem för tarmarna. Laktobaciller och bifidobakterier bör därför tas några veckor innan resan. På så sätt kan mag-tarmkanalen förberedas för förändringen.