Reishi från Hawlik

Ingen annan viktig svamp är omgiven av så många legender som Reishi. Med tanke på den långa traditionen av dess användning är detta inte förvånande: Odödlighetens svamp som kineserna kallar den, har varit högt värderad inom asiatisk medicin i tusentals år.
Som pulver eller extrakt innehåller den en enorm mängd bioaktiva ämnen vars positiva effekter på människors hälsa har bevisats vetenskapligt.

Reishi: 5 produkter

Filter

Alla priser inkl. moms.

En del av den kinesiska traditionen
.
När vi tänker på traditionell kinesisk medicin (TCM) tänker de flesta av oss först på akupunktur. Men växter och användningen av vitala svampar har också en fast plats i TCM än i dag. Reishi (latin: Ganoderma lucidum, japanska: Reishi, kinesiska: Ling Zhi) spelar en central roll - den har i tusentals år ansetts främja vitalitet och livslängd. Långt innan man kände till de många mineraler, vitaminer och andra bioaktiva ämnen som finns i reishi, använde kinesiska läkare reishi för att stärka immunförsvaret och som ett naturligt medel mot åldrande.

Polysackariderna och antioxidanterna, som kan påvisas i höga koncentrationer i svampen med det bisarra utseendet, som också växer vilt i landet, har hamnat i fokus för dagens vetenskapliga intresse. Deras effekter är en bra anledning till att svampen anses vara en utbredd symbol för tur bland kineserna och till och med används som en talisman. Reishi som vi får våra högkvalitativa pulver och extrakt från kommer från strikt kontrollerad odling och bearbetas varsamt.