Beskrivning
Dessa krispiga rostade kakaobönor förädlar skålar, smoothies eller kakor och mycket mer. Kakaobönorna plockas försiktigt för hand från peruanska plantager och torkas sedan försiktigt och rengörs i sina skal. Dessa skal fungerar som ett skyddande skikt.
Slutresultatet är rostade, läckra, krispiga kakaosnibbar separerade från skalet.
Konsumtionsrekommendation:
En tesked (= 5 g). De läckra kakaobitarna kan ätas, användas som ett tillägg till smoothies eller användas till bakning och som toppning.
Tips för recept "Fyllda Chokladkakor":
Ingredienser för kex:
- 200 g Naturya kokosolja
- 225 g kokosnötsocker
- 2 ägg
- 175 g mjöl (glutenfritt)
- 175 g Naturya Fairtrade kakaopulver
- 1 tsk Bakpulver
- 1/2 tsk natron
- 1/2 tsk salt
- 75 g Naturya Cocoa Nibs
Ingredienser för fyllningen:
- 85 g mandelsmör
- 85 g Naturya Fairtrade kakaopulver
- 40g agavesirap
Förberedelse:
- Blanda kokosnötoljan och kokosnötsocker väl i en mixer eller för hand. Tillsätt sedan äggen. Tillsätt sedan mjölet, Naturaya Fairtrade kakaopulver , bakpulver, natron, salt och Naturaya kakao. Blanda degen väl och låt den vila i kylen i en timme.
- Blanda under tiden mandelsmöret med kakaopulveret och agavesirapen. Om blandningen är för fast kan lite vatten tillsättas tills den blir jämn.
- Ta degen ur kylskåpet och bilda en klump med golfbollstorlek. Gör en liten fördjupning i mitten och lägg till en tesked fyllningen i mitten. Stäng fyllningen med sidorna, platta den lite och lägg den på ett bakplåt. Baka kexen i ca 9-12 minuter med ugnen förvärmd till 170°C.
Varumärken: | Naturya |
---|---|
Doseringsform: | Livsmedel |
Näringsformer: | Vegansk, Glutenfri |
Allergener - Fri från: | Glutenfri |
Egenskaper: | Ekologiskt certifierad, UTAN djurförsök, Vegansk |
Ayurvedas produkttyper: | Superfoods, Laddus & snacks & snacks |
Kosttillskott kan inte ersätta en varierad och balanserad kost. Hålls borta från barn.
Den rekommenderade dagliga dosen bör inte överskridas.
Den rekommenderade dagliga dosen bör inte överskridas.