Proteiner från IronMaxx

Proteiner är viktiga näringsämnen som består av olika aminosyror. Tillsammans med fett och kolhydrater är de de viktigaste makronutrienterna som människokroppen kan och bör ta upp varje dag!

Handla efter kategorier

Proteiner: 10 produkter

Filter

Alla priser inkl. moms.

Proteiner spelar en viktig roll i kroppen. De är till exempel nödvändiga för bildandet av antikroppar, ben, brosk, hud och hår samt för viktiga transportfunktioner i blodet. Varje person absorberar många proteiner genom sin dagliga kost. Särskilt idrottare har ett ökat behov av proteiner och drar nytta av deras många positiva egenskaper. I synnerhet är egenskapen att proteiner stöder muskeluppbyggnad och muskelunderhåll grundläggande för idrottare och styrkeidrottare. På grund av styrke- och prestationsidrottares ökade behov av proteiner bör man överväga att komplettera med välsmakande proteinshakes och proteinbars, eftersom proteinnivån ofta inte kan täckas med vanlig mat. Fördelen med proteintillskott är att de finns i ren och fri form. Kroppen kan därför använda dem direkt för att främja muskeltillväxt och muskelunderhåll.

De viktigaste proteinerna är kasein och vassle, som främst finns i mjölk. Vassleproteiner, även kallade vassleproteiner, absorberas och bearbetas mycket snabbt av kroppen. I motsats till vassleprotein innehåller kaseinprotein mycket långsamt smältbara proteiner, som också utgör en utmärkt källa till alla viktiga aminosyror. För längre viloperioder (t.ex. över natten) rekommenderas kaseinprotein för en balanserad och kontinuerlig proteinförsörjning. Förutom dessa två huvudtyper av protein finns det också nötköttsprotein, sojaprotein, risprotein, äggprotein och multikomponentproteiner som kombinerar olika proteiner.